zveropark Vstup Zverokuk Zverokuk Diviak lesný Králik divý Los mokraďový Páv korunkatý Bažant zlatýEmu hnedýHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýLama alpakaDikobraz bielochvostýKengura bennettovaFretkaKrálik domáciPerlička domácaSviňa domácaTur domáciSomár domáciHolub pávikBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýZajac poľnýSvišť bobakJeleň lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviVčielka MajaMotýlia lúkaTáboriskoSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovZverokukSkákacie centrum
 

Mara stepná

(Dolichotis patagonum)

Rad: hlodavce
Hmotnosť: 8 – 16 kg
Dĺžka tela: 70 – 80 cm
Výška v kohútiku:
Dĺžka gravidity: 80 – 93 dní
Počet mláďat: 1 - 3
Dĺžka života: 15 rokov a viac
Potrava: rôzne druhy rastlín

Mara stepná žije na trávnatých pláňach a pampách strednej a južnej Argentíny, kde ju lovia domorodci na mäso. Je ako veľký zajac na vysokých štíhlych nohách, takže sa skôr podobá na antilopu ako na hlodavca. Zadné končatiny má len o málo dlhšie ako predné. Mara sa pohybuje zväčša klusom. Príbytkom mary stepnej sú plytké nory, či rôzne previsy, v ktorých prebývajú monogamné páry. Najväčšiu aktivitu dosahuje počas dňa, pričom prijíma len minimálne množstvo vody.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...