zveropark Vstup Los mokraďový Páv korunkatý Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýSomár domáciZajac poľnýLama alpakaDikobraz bielochvostýSvišť bobakKengura bennettovaHolub pávikVčielka MajaMotýlia lúkaFretka
 

Kengura bennettova

(Macropus rufogriseus fruticus)

Čeľaď: kengurovité
Hmotnosť: 11 – 27kg
Dĺžka tela: 66 – 93 cm
Dĺžka chvosta: 62 – 88 cm
Potrava: bylinožravec

Kengura bennetov patrí k menším poddruhom klokana červenokrkého. Je to stredne veľký, pomerne podsaditý klokan s hustou srsťou, vďaka ktorej znesú aj chladnejšie podnebie. Srsť je sivá, na tyle červenonedá.

Prirodzeným miestom výskytu kengury bennetovej sú kroviny a eukalyptové lesy ostrova Tasmánia. V roku 1874 bol introdukovaný na južný ostrov Nového Zélandu, v roku 1940 zdivočený v Anglicku. Vďaka svojej prispôsobivosti a otužilosti sú jedinci, ktorí utiekli zo zoologických záhrad či parkov schopní sa rozmnožovať a založiť vlastnú populáciu.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...