zveropark Vstup Zverokuk Zverokuk Diviak lesný Králik divý Los mokraďový Páv korunkatý Bažant zlatýEmu hnedýHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýLama alpakaDikobraz bielochvostýKengura bennettovaFretkaKrálik domáciPerlička domácaSviňa domácaTur domáciSomár domáciHolub pávikBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýZajac poľnýSvišť bobakJeleň lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviVčielka MajaMotýlia lúkaTáboriskoSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovSedem zhavranelých bratovZverokukSkákacie centrum
 

Diviak lesný

(Sus scrofa)

Rad: párnokopytníky
Hmotnosť: 40 – 300 kg
Dĺžka tela: 90 – 200 cm
Výška v kohútiku: 55 – 115 cm
Dĺžka gravidity: 112 – 130 dní
Počet mláďat: 3 – 8 (12)
Dĺžka života: 8 – 10 (20) rokov
Potrava: všežravec, prevažne rastlinná potrava

Diviak lesný obýva značnú časť Európy, Ázie a Severnej Afriky. V súčasnosti je na území Slovenska značne rozšírený. Telo je zavalité, na nízkych nohách, so širokým krkom a hlbokým hrudníkom. Zo zubov sú zvlášť vyvinuté očné zuby (kly). Z dôvodu slabo vyvinutého zraku, sa spoliehajú predovšetkým na sluch a citlivý predĺžený nos. Diviaky žijúce v čriedach, sú typickými nočnými živočíchmi, preferujúcimi listnaté lesy.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...