zveropark Vstup Los mokraďový Páv korunkatý Hus landeskáBažant zlatýEmu hnedýHodvábničkaHolandská minikozaJeleň sikaKoza kamerunskáKozorožec kaukazskýLos mokraďovýMara stepnáMedvedík čistotnýMorka diváNosáľ červenýPáv korunkatýQuessantská miniovcaSkunk pruhovanýKrálik domáciKura domácaPerlička domácaSviňa domácaTur domáciBažant poľovnýDaniel škvrnitýDiviak lesnýJarabica poľnáKuna skalnáLíška hrdzaváMuflón lesnýSrnec lesnýVeverica stromováDiviak lesnýPstruh dúhovýRak riečnyAmfiteáterAutomat s pamätnými mincamiBufetDetské ihriskoGrilovanie rýbGRILPSTRUHHladkací kútikOhniskoPikniková lúkaRybolovStreľba z prakuTáboriskoTrampolínaVodopádSedem zhavranelých bratovGúľalo sa jabĺčkoFerdo mravecGumkáčiKrtkoMáša a medveďO Jankovi a MarienkePinocchioMaťo a KlinčekIšlo vajce na vandrovkuVodníkO zakliatom princoviBažant striebornýPlamienka driemaváMačka diváKrálik divýBažant diamantovýBažant kráľovskýSomár domáciZajac poľnýLama alpakaDikobraz bielochvostýSvišť bobakKengura bennettovaHolub pávikVčielka MajaMotýlia lúkaFretka
 

Bažant kráľovský

(Syrmaticus reevesii)

Rad: kurotvaré
Hmotnosť: ♂ 0,9 – 1,5 kg , ♀ 0,73 – 1,0 kg
Dĺžka tela: ♂ 210 cm, chvost do 180 cm, ♀ 150 cm, chvost až 45 cm
Znáška: 6 – 15 olivovozelených vajec, inkubácia trvá 24 – 25 dní.
Dĺžka života: 8 – 10 rokov
Potrava: semená rastlín, zelené časti rastlín, hmyz, drobné živočíchy

Pôvodnou domovinou je stredná Čína, zalesnené pohoria (redšie lesy s podrastom krovín a tráv) od 300 – 2000 m n. m. V zime sa zdržuje skôr v skupinkách. Skoro ráno a neskoro popoludní vychádza za potravou na okraje lesov a na polia. Hrabe a kope v zemi zobákom. Pri vyplašení uteká, len v núdzi vzlieta. Patrí však k horším letcom. Na noc vylietava do korún stromov, kde hraduje. V období rozmnožovania sa kohút ozýva čirikavým zvukom a pípaním. Nie je jasné, či je monogamný alebo polygamný. Pohlavne dospieva a vyfarbuje sa po prvom roku života.


Vitajte v Zveroparku,

na rozprávkovom mieste.
Plnom krásnej prírody, pôvabu zvierat, pokoja a kľudu.

Objavte jedinečné miesto ...